Telefon hívásadat feldolgozó és elemző rendszer
×

PT-Pi Univerzális adatgyűjtő és tároló egység


Leírás
Leírás

Az egység felhasználható:

• Telefon alközpontok hívásadatainak a gyűjtésére és átmeneti tárolására
• Riasztó rendszerek esemény adatainak a gyűjtésére, tárolására
• Beléptető rendszerek személyre szóló adatainak a gyűjtésére, tárolására
• Minden olyan berendezéshez, mely rendelkezik soros vagy TCP adat-kimeneti porttal.


A telefonközpont hívásforgalmi adatait a PT-Pi adatgyűjtő tárolja. Számítógép segítségével, az összegyűjtött adatok lekérdezhetők. Igény szerinti különböző formátumokban az adatok feldolgozhatók.
Hívásadatok IP kapcsolaton keresztül kérhetők le HTTP protokollal.
Az egység 1 millió hívásadat tárolására képes. Amennyiben a megtelt egységből az adatokat nem kérjük le, a berendezés újabb adatok érkezésekor a legrégebbi adatokat törli. A letöltött adatok archiválásra kerülnek, szükség esetén újra lekérhetők (az 1 milliós határig) visszamenőleg.

Támogatott protokollok


• Egyszerű soros vagy TCP adatfolyam rekordonkénti tárolása
• Panasonic NCP (TCP/IP kapcsolaton történő bejelentkezés névvel, jelszóval)
• Bosch ACOM (soros portos, nyugtázás)
• Telesys (TCP/IP kapcsolat)

Adatbiztonság


Az adatgyűjtő áramszünet esetén sem felejti el az előzőleg tárolt adatokat, sőt akkumulátoros kiépítés esetén (amennyiben az adatokat szolgáltató rendszer - alközpont, riasztó, stb. - is rendelkezik szünetmentes tápellátással) még ilyenkor is gyűjti az újabb adatokat.

Egyéb szolgáltatások


A rendszer webes felületen keresztül menedzselhető megfelelő jogosultság birtokában. Ezen a felületen ellenőrizhető az aktuális állapota, a soros port vagy TCP kapcsolat kapcsolódási állapota, az utolsó 10 rekord illetve a rendszernapló. Az adatgyűjtés kapcsolati paramétereit szintén a webes felületen lehet állítani.

Com2Net Soros port-Ethernet átalakító


Az eszköz lehetővé teszi RS-232 szabványú, soros porttal rendelkező berendezések IP-alapú Ethernet hálózatra kapcsolását könnyen és gyorsan. Ezáltal megszűnnek a rövidtávú, pont-pont közötti összeköttetésekből eredő hátrányok és kényelmetlenségek.


Elsősorban azokhoz a régebbi kiadású PT2M adatgyűjtő dobozokhoz fejlesztettük ki az eszközt, melyek még nem voltak alkalmasak ethernet csatoló beépítésére, de értelemszerűen bármely soros porttal rendelkező berendezéshez csatlakoztatható.
Az eszköz a hálózat felől TELNET vagy Internet böngésző program segítségével konfigurálható.